
Serdecznie witamy w naszej restauracji.
Mamy nadzieję, że różnorodność potraw u nas serwowanych, zaspokoi Państwa gusta kulinarne.
Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, zdrowych produktów.
Służymy pomocą w doborze dań.
Organizujemy wesela, bankiety, przyjęcia okolicznościowe.
Prowadzimy również catering i przyjmujemy zamówienia na obiady dla grup turystycznych.
świeże grzyby, cebula
pieczarki z patelni
pieczarki z jajkiem sadzonym zapiekanym z serem
w sosie kurkowym(ze świeżych kurek)
pory, mięso drobiowe, jaja zapiekane z żółtym serem, sos słodko — kwaśny
podawany z ziemniakami lub ryżem
jabłko, cebula
w białym sosie chrzanowym
zapiekana z serem żółtym w sosie różanym
ryż i surówka
w sosie kurkowym
w sosie miodowo-musztardowym
Na warszawskich Bielanach od 2004 roku jest przystań, która łączy pokolenia.
To jedno z nielicznych miejsc, do których można iść, zjeść dużo, dobrze i po polsku.
Z daleka od zgiełku i gwaru lanserskiego centrum, z klimatem Starych Bielan.
Wydawałoby się, że słychać tu "Na Bielanach co niedziela"...
z przyjaciółmi na plotki i czwartkowe mule, z pracy na lunch, z dziećmi na niedzielny obiad.
Tuż przy stacji metra jest miejsce, gdzie królują boczniaki na przystawkę w sosie śmietanowym, krewetki po królewsku zanurzone w winie i maśle, czy soczysta kaczka z jabłkiem i żurawiną oraz wiele innych pysznych polskich dań.
9 zł/100 gr.
Witamy w naszej restauracji indyjskiej Curry House! W naszym menu znajdziecie Państwo tradycyjne potrawy wywodzące się z Indii. Oferujemy bogaty zestaw dań mięsnych i wegetariańskich. Wszystkie potrawy przygotowywane są codziennie ze świeżych, pełnowartościowych i oryginalnych składników od najlepszych dostawców. Każdy posiłek jest zdrowy i smaczny, przyrządzony pod okiem najlepszych mistrzów kuchni indyjskiej.
Kawałki kurczaka w sosie curry
Kawałki kurczaka w sosie pomidorowym z masłem
Kawałki grilowanego kurczaka w sosie cebulowo-pomidorowym
Kawałki kurczka z liścmi kozieradki w przyprawach indyjskich
Kawałki kurczaka w sosie smietankowo-orzechowym (nerkowce)
Szpinak i kawałki kurczaka w sosie curry
Kawałki kurczaka z mieszanką warzyw w sosie curry
Kawałki kurczaka gotowane z imbirem, papryka, cebula w sosie pomidorowym
Kawałki kurczaka z cebula, papryka i ze świeżym ostrym zielonym chilli
Kawałki kurczaka gotowane w ostro-kwaśnym sosie
Kawałki jagnięciny w sosie curry
Kawałki jagnięciny w sosie smietankowo-orzechowym (nerkowce)
Kawałki jagnięciny gotowane ze szpinakiem w indyjskich przyprawach
Kawałki jagnięciny gotowane w przyprawach indyjskich w sosie cebulowym
Kawałki jagnięciny z cebulą, papryką i ze świeżym ostrym zielonym chilli
Kawałki jagnięciny z mieszanką warzyw w sosie curry
Jagnięcina gotowana z soczewicą, cebulą i sosem pomidorowym
Jagnięcina gotowana w cebuli, pomidorach i indyjskich przyprawach
Kawałki kurczaka gotowane w sosie cebulowo - orzechowym
Kawałki kurczaka gotowane w świeżych ziołach
Kawałki kurczaka w sosie migdałowym
Kawałki jagnięciny i zielonego groszku gotowane w cebuli i sosie pomidorowym
Kawałki jagnięciny gotowane z imbirem, papryka, cebula w sosie pomidorowym
Kawałki jagnięciny gotowane w czerwonym sosie curry
Mandala Bielany jest restauracją lokalną, utrzymaną w neomodernistycznym, przyjaznym duchowym podróżom stylu. Przeznaczona dla miłośników i miłośniczek dalekowschodniej kuchni w nowoczesnym ujęciu.
Macerowana w sosie jogurtowym pieczona połówka kurczaka
Macerowane w zaprawie z orzechów nerkowca, pieczone kawałki pomidora, cebuli, papryki, jabłka i pieczarek
Ser paneer macerowany w zaprawie z orzechów nerkowca, delikatnie wypełniony pokruszonym papadam, zapieczony w piecu tandoor, podawany z kremowym sosem
Kawałki kurczaka pieczone w zaprawie z orzechów nerkowca
Macerowane w sosie jogurtowym kawałki pieczonego kurczaka
Pieczone podudzia kurczaka macerowane w sosie z nerkowców (4 szt.)
Macerowane w sosie jogurtowym pieczone kawałki łososia
Mielona baranina doprawiona imbirem, czoskiem, kminkiem, chilli i nasionami kolendry, zapieczona na rożnie w piecu tandoor
Półmisek przekąsek z pieca tandoor (kurczak, łosoś, krewetki)
Jadłospis staramy się komponować w rytm muzyki – potrawy tworzymy tak, aby łączyły w sobie tradycję z nowoczesnym podejściem do smaków. Znajdziecie u nas tradycyjne dania kuchni Polskiej i nie tylko. Zaskoczymy Was smakiem oraz obfitością naszych talerzy.
(170g)
kotlet schabowy zapieczony z pieczarkami i żółtym serem (170g)
z jajkiem sadzonym (170g)
nadziewany żółtym serem i szynką (170g)
w sosie kurkowym (180g)
panierowana lub saute (170g)
nadziewana suszonymi pomidorami, mozzarellą i pesto bazyliowym otulona szynką parmeńską (200g)
nadziewana szpinakiem i greckim serem feta (200g)
z kiszoną kapustą i ogórkiem kiszonym (min. 700g)
z jabłkiem i cebulką (300g)
ze śmietaną (500g)
z cebulką i pieczarkami (220g)
z tatzikami (1000g)