
Mandala Bielany jest restauracją lokalną, utrzymaną w neomodernistycznym, przyjaznym duchowym podróżom stylu. Przeznaczona dla miłośników i miłośniczek dalekowschodniej kuchni w nowoczesnym ujęciu.
Indyjska przekąska, chrupiące placki (2szt.)
Świeże, posiekane warzywa podane na plackach papadams (2 szt.)
Świeża okra, zasmażana w mące z soczewicy
Kruche stożki nadziewane warzywami (2 szt.)
Warzywa panierowane w mące z soczewicy
Kawałki indyjskiego sera panierowane w mące z soczewicy
Kawałki kurczaka panierowane w mące z soczewicy
Warzywa i indyjski ser panierowane w mące z soczewicy
Kawałki kurczaka i warzywa panierowane w mące z soczewicy
Macerowana w sosie jogurtowym pieczona połówka kurczaka
Macerowane w zaprawie z orzechów nerkowca, pieczone kawałki pomidora, cebuli, papryki, jabłka i pieczarek
Ser paneer macerowany w zaprawie z orzechów nerkowca, delikatnie wypełniony pokruszonym papadam, zapieczony w piecu tandoor, podawany z kremowym sosem
Kawałki kurczaka pieczone w zaprawie z orzechów nerkowca
Macerowane w sosie jogurtowym kawałki pieczonego kurczaka
Pieczone podudzia kurczaka macerowane w sosie z nerkowców (4 szt.)
Macerowane w sosie jogurtowym pieczone kawałki łososia
Mielona baranina doprawiona imbirem, czoskiem, kminkiem, chilli i nasionami kolendry, zapieczona na rożnie w piecu tandoor
Półmisek przekąsek z pieca tandoor (kurczak, łosoś, krewetki)